Először is boldog új évet kívánok! 

Remélem sikerült kipihenni az előző szezont és friss álmokkal és célokkal vághatunk neki ennek a reménnyel teli évnek. Az évnek ezen a szakaszában, még mindenek előtt, szeretem átgondolni mi ment jobban, és mi kevésbé a vállalkozásomban az elmúlt 12 hónapban. Ebből levonva a konklúziót új célokat, terveket tűzök ki a vállalkozásom és a márkám számára.

Elég megszállott lista-készítő vagyok és túlságosan is sok izgalommal teli energiákat fektetek a tervezésbe, ezért is szeretném megosztani veled az ötleteimet, gondolataimat, hogyan tudod 5 lépésben átdolgozni, megújítani a márkádat még az év elején.

1. Weboldal – és portfolió frissítés

Ami azt jelenti, hogy rendszerezd a portfoliódat és töltsd fel a legutóbbi munkáidat az előző évből még ami kimaradt volna.

Győződj meg róla, hogy a frissítés az igazodjon a brandedhez, egyezzenek a színek és a betűtípusok így megtartva az egységességet.

A bemutatkozásodat is frissítheted, nem csak a weboldalon, hanem a közösségi média csatornákon is aktualizáld a bio-dat és feltétlenül írd ki (ha még nem tetted volna), hogyan léphetnek veled kapcsolatba az ügyfelek. Itt említeném a Linktree oldalát ami szuper hasznos eszköze lehet pl. az instagram biodnak.

Ha nincsen weboldalad, fektess nagyobb hangsúlyt a közösségi oldalaidra, hogy minnél több emberhez eljuthasson a munkásságod.
A megváltozott helyzet (COVID) miatt különösen fontosnak tartom az online jelenlétet és ennek kimaxolását, így ha még nem fontolgattad volna, talán itt az ideje az online szintlépésnek?!

Nem kell semmi extravagáns dologban gondolkozni az elején, elég ha az alapokat leteszed és élvezed az online jelenlét előnyeit, a többi majd alakul és fejlődik az idő folyamán.

2. Rendberakott instagram – avagy tervszerű tartalom gyártás

Ahogy egyre jobban előtérbe szorul az online jelenlét, úgy a közösségi média tartalmainknak is konzisztensnek kell lennie és közvetítenie mindazt amit kínálunk a márkánk, brandünk által. Mi is lehetne erre a legvonzóbb “kirakat” mint egy szépen összeállított IG feed?

Itt sem kell nagy volumenű dolgot csinálni sem egyéb mágiát bevetni, csak leülni és 1-2 óra alatt össze lehet állítani a márkánkhoz hű tematikát amit az elkövetkező 1-2 hétben tudsz posztolni, így letudva a “ma mit posztoljak” traumát.

Én a Later nevű appot használom (de sok hasonló app létezik erre a célra), amivel rengeteg időt spórolhatok meg és fókuszálhatok más üzleti területekre.

Hamarosan írok erről is egy cikket, hogyan készíthetsz egységes Instagram Feedet pár óra alatt.

3. Revízió és konklúzió

Foglald össze mi ment igazán jól az üzleti életedben az elmúlt évben, illetve mi ami kevésbé. Akár egy táblázatba is összeszedheted oszlopokra tagolva, és mögéjük írni a megoldásokat miként fejlesztheted a rendszereidet amivel jobb eredményeket érhetsz el az idei évben.

A fejlesztések folyamataként azt is tarsd szem előtt mik voltak a vásárlóid/ügyfeleid tapasztalatai – ne félj megkérdezni tőlük, hiszen a jó visszajelzés aranyat ér. Mindig állj elő új ötletekkel, a jól beváltakat is bevetve, hogy a lehető legtöbbet add meg az ügyfeleidnek, jó tapasztalataik legyenek a veled való együttműködéssel és a márkáddal kapcsolatban.

4-5. Visszatekintés 2020-ra – új célok meghatározása 2021-re

Tedd fel magadnak az alábbi kéréseket és válaszolj rájuk őszintén, reálisan – magadat azért csak nem szeretnéd becsapni…

  • Mennyi pénzt kerestem tavaly?
  • Mennyit szeretnél idén keresni?
  • Hány megbízásom volt – hány ügyféllel dolgoztam együtt?
  • Honnan jöttek az ügyfeleim / hogyan találtak rám?
  • Milyen munka okozta a legnagyobb örömöt?
  • Hogyan szerezhetek még több olyan projektet amit örömmel csinálhatok?

Bátran tegyél fel magadnak hasznos kérdéseket amik segítségével remélhetőleg el tudod kezdeni a friss célok kitűzését és fókuszálni a fontos lépésekre. Hogy maradandó legyen a gondolatmeneted vesd őket papírra, noteszbe,  wordbe – vagy amibe jól esik, csak hogy írott nyoma is legyen a dolgoknak és bármikor újra fel tudd idézni az idei célkitűzéseidet.

Áldott és teljes évet kívánok Neked!

Köszönöm, hogy elolvastad,

 

© 2020 Minden jog fenntartva | Kincses Design